Biografia

Artista plàstica multidisciplinar

Nascuda a Barcelona el 1961.  Segueix la professió dels seus pares Joan Montcada i Mercè Escaiola, ambdós artistes i professors d’art, amb qui col·labora i fa exposicions conjuntes. Llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona el 1984 en l’especialitat de gravat, litografia i serigrafia. Cofundadora del Centre de Gravat Binomi de Barcelona, del 1984 al 2010 és assessora tècnica i estampadora de l’obra de cotitzats artistes.

La seva obra, a més de la investigació en el gravat i el monotip, empra la pintura sobre tela, seda i paper, la ceràmica, l’escultura i instal·lacions en espais singulars o en plena Natura. Ha obtingut premis en diferents disciplines i ha presentat més de 70 exposicions personals al país, Europa, Amèrica Llatina, EEUU i Japó. Participa invitada a la European Kunst Exhibition del 2003, en d’altres exposicions monogràfiques i fires d’art internacionals. Des del 1993 exposa entre Catalunya i Japó, fent-hi activitats i conferències. A partir del 2010, porta a terme els Festivals Internacionals d’Art Montcada al Japó, amb la participació d’artistes, institucions japoneses i galeries d’art, propiciant un pont d’amistat entre ambdós països. 

Col·labora amb músics, escriptors, artistes de diverses disciplines i en jornades i revistes de pensament i opinió. Impulsora de moviments culturals i de reivindicació eco sostenible, com el Jardí del Silenci de Gràcia.
Més en aquesta categoria: La Bellesa, expressió de Llibertat »